Planinarenje na Kupresu

25,00€ lagana tura / 30,00€ srednja tura / 35,00€ teška tura

Planinarenje na Kupresu smo podijelili u tri (3) skupine:

  • lagana tura – planina Plazenica (1,5 – 2h)
  • srednja tura – Stožer planina (2 – 3h)
  • teška tura – Malovan planina (3 – 4h)

Ono što karakterizira svaku turu je naravno pogled koji vam se pruža s vrhova. Lagana tura prilagođena je za sve one kojima je sat ipol do dva penjanja taman onoliko koliko i treba, pa se tako tu smjestila planina Plazenica (1561 mnv.) tik iznad grada Kupresa. Visinska razlika za penjanje – 361 metar.

Srednja tura predstavlja penjanje na Stožer planinu (1768 mnv.), planinski masiv koji razdvaja jadranski i crnomorski sliv voda. Za izrazito lijepa vremena s njega se može vidjeti čak vrh otoka Brača! Mnogobrojni izvori pitke vode od onih 365 koliko ih ima na Kupresu vas čeka cijelim putem vašega uspona. Slobodno se napijte, ne može čišće! Visinska razlika za penjanje – 568 metara.

Najteža tura je svakako penjanje na planinu Malovan (1826 mnv.), smještena u južnom dijelu kupreškog polja. Fascinantan pogled na Kupres, skijalište Adria Ski, zmijolike rijeke u polju, Šujicu, planinu Cincar, Tomislavgrad, te ostalu bližu i dalju okolicu zaista ostavlja bez teksta! Visinska razlika za penjanje – 626 metara.

FAQ - Pitanja i odgovori

U pravilu ako vama odgovara bilo bi dobro krenuti prije podne kako bi se imalo dovoljno vremena. Ovisno koju turu izaberete, ove koje vremenski manje traju može se i kasnije krenuti.

 

Recenzije gostiju

Vaše ime
(datum objave)
Read More
Ova aktivnost još nema recenziju. Napiši svoju!

Lokacija

Pošalji upit

Vaši se podatci neće zlorabiti - oni služe isključivo za kontakt s vama te identifikaciju za željenu aktivnost.