Vožnje biciklima na Kupresu

€ 25,00 po osobi

Ova tura vam pruža mogućnost da provedete nezaboravan dan u prekrasnoj prirodi Kupresa i okolice. Provozajte se jednom od najljepših dionica na cijeloj Kupreškoj visoravni! Biciklirajte brdima i dolinama, upoznajte se s povijesti rimske bazilike iz V. stoljeća, otkrijte Kukavičko jezero koje je nastalo prema legendi od suza zlatokose vile, posjetite Usađeni kamen i napunite svoju dušu s toliko ljepote da vam traje do sljedećeg ponovnog susreta!

Opis rute: Ruta kreće iz centra grada nakon upoznavanja s vašim vodičem. Laganim tempom pedaliramo prema obližnja selima gdje ćemo se kratko zaustaviti na temeljima stare rimske bazilike u Otinovcima i napiti hladne kupreške izvorske vode. Nadalje, upoznat ćemo vas s divnom legendom o Kukavičkom jezeru i zlatokosim vilama, a po dolasku na jezero malo ćemo se zadržati i fotkati (po dostupnosti možemo se kratko provozati brodom po jezeru). Nedugo nakon jezera dolazimo do tzv. kupreškog meteora, odnosno Usađenog kamena oko čijeg porijekla volimo nagađati pa tako često odlutamo i do svemira. Nastavljamo dalje laganim usponom na vrh Javorca s kojeg se spuštamo nazad prema gradu uz prekrasan pogled na cijelu Visoravan. Branje bobičastog voća ovisi o dostupnosti, no svakako je moguće u tijeku ture jer prolazimo odmah pored divljih šumskih borovnica, jagoda, malina i kupina.

PIKNIK

Za grupe iznad 3 osobe u dogovoru s vama uz dodatnu nadoplatu od 30KM po osobi može se organizirati ručak u šumi pod krošnjama stogodišnjih drveća na vrhu Javorca u skrivenom i izoliranom dijelu šume. Moguća je dodatna zabava uz gađanje lukom i strijelom, gađanje mete zračnom puškom i dr.

Ukoliko posjedujete svoj bicikl i opremu cijena se umanjuje za 15,00 KM za vaš aranžman.

Šta trebate znati:

  • vodič
  • brdski bicikl
  • zaštitna kaciga
  • govorimo engleski

Molimo vas da se prikladno obučete s obzirom na fizičku aktivnost. Također ponesite sa sobom dovoljno tekućine, te neke energetske preparate. 

 

FAQ - Pitanja i odgovori

Minimalan broj za vožnju jesu dvije (2) osobe.

Ova tura traje u prosjeku 4 – 6 sati ako se organizira piknik, ako ne onda nekih 3 – 4 sata.

Na raspolaganju imamo pet (5) bicikala.

Uobičajeno vrijeme polaska je oko 10.00 – 11.00 sati.

Prilagođavamo se vašim željama i potrebama. Kada stupimo u kontakt možemo dogovoriti sve detalje oko ovog dijela.

Za vrijeme trajanja ture nije planirano, po završetku – naravno da da!

Recenzije gostiju

Vaše ime
(datum objave)
Read More
Ova aktivnost još nema recenziju. Napiši svoju!

Lokacija

Pošalji upit

Vaši se podatci neće zlorabiti - oni služe isključivo za kontakt s vama te identifikaciju za željenu aktivnost.